SMS Obaveštenja v1.11

Autor ovog članka je profesionalni softverski inženjer i nudi konsultantske usluge android razvoja i obuke. Više informacija ovde.

Google Developer konzola dozvoljava svega 500 karaktera u “What’s new” polje što nije dovoljno za ovo osveženje vaše omiljene aplikacije – SMS Obaveštenja pa sam zbog toga rešio da napišem ovaj post i linkujem ga sa Google Play Store-a za malo širu priču šta je sve novo.

Pre svega ovo nije unapređenje o kome sam pričao u jednom od prethodnih postova u vezi novih notifikacija i UI prilagođenijeg novijim verzijama androida. Na to ćemo još malo sačekati a izmene o kojima ću pričati važe za sve verzije OSa koje aplikacija podržava (2.1+). Izmene se mogu grubo podeliti na tri dela: uvođenje analitike, dodavanje novih funkcionalnosti i ispravke bagova.

Uvođenje analitike

Ubacio sam Flurry analitiku u projekat prevashodno sa ciljem da potvrdim (ili odbacim) svoje sumnje o nepotrebnosti spam filter opcije. S obzirom da se aplikacija bavi SMS porukama zaštitu i privatnost korisničkih podataka shvatam vrlo ozbiljno (ko bi hteo Rodoljuba Šabića na vratu :) Analitika NEĆE javljati bilo kakve lične podatke kao što su poruke i brojevi telefona, već će jedino javljati KOLIKO brojeva ste definisali u spam filter. Jedini podatak koji će stići do mene je broj X (npr. 0 ili 3). Tako ću saznati koiiki procenat korisnika ima nula brojeva u spam filteru (znači ne koristi funkcionalnost) a koliki ima više od nula.

Nove funkcionalnosti

1. Dodavanje brojeva u imenik direktno iz aplikacije – za broj koji aplikacija nije prepoznala u imeniku sada imate opciju, preko konteksnog menija (kada zadržite prst na obaveštenju), da ga dodate u imenik.

2. Brisanje svih notifikacija odjednom – ljudi su se žalili, i to sa pravom, da je birsanje jedne po jedne notifikacije zamorno. Sada imate opciju, preko standardnog menija, da obrišete sve notifikacije odjednom.

3. Osvežena stranica “o aplikaciji” – preko koje sada možete doći do stranice za savete šta pokušati ukoliko Vam aplikacija ne radi, možete lajkovati facebook stranicu ili pratiti zvaničan @smsobavestenja twitter nalog, podeliti palikaciju preko socijalnih mreža što bih Vas zamolio i da uradite :)

Ispravke grešaka

Ispravljene su raznorazne greške manjeg obima i primećena je jedna malo veća koju ću tek ispraviti.

Hvala svima koji su svojim sugestijama pomogli da ova aplikacija bude malo bolja. Srećni praznici!

Podeli ovaj post preko...

One thought on “SMS Obaveštenja v1.11”

  1. Ne mogu da instaliram pravila tj. aplikacija puca čim pokušam sa udjem u meni pravila, a po nekad i sama od sebe prestane sa radom. To se dešava od kako sam na lollipop u tako da mi aplikacija nema nikakvu svrhu, inače do sad je radila perfektno sve pohvale. Bio bih srećan ako postoji rešenje za moj problem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *